member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

31 Ocak 2024

Belirsizliği Yönetmek

Belirsizliği Yönetmek

Belirsizlik, her zaman sonsuz olasılık barındırır. Bu olasılıklar arasında istemediklerimiz de vardır ve bizi rahatsız eder. 

Bunun sebebi de bilinç altımızdaki travmatik olumsuz deneyimler ve hatta toplumsal bilinçten gelen daha derin hislerdir.

Belirsizliğe derin bir bakış açısı getirmek, belirsizliğin ne olduğunu tam olarak belirlemek, bu rahatsızlığı ortadan kaldırmanın ilk adımıdır. O zaman açıklayalım.

Belirsizlik, sonuçların öngörülemediği bir durumdur. Bizim en doğal halimizdir. Çünkü bilime göre hücredeki her bir atomun çevresindeki elektronlar, herhangi bir düşünceye maruz kalmadığında öngörülemez hareket eder.

Elektron bir insan düşüncesi tarafından gözlemlenmediğinde evrensel bilinç tarafından yönetilir. Yani elektron - yüklü bir enerjidir ve onu gerçekleştiren şey onun pozitronu yani karşıt yükle ona gelen bilinçtir.

Ne zaman ki bilinçli düşünürüz, gerçekliğimizi yaratırız. Ne zaman ki geçmişimizle hareket ederiz, aynı sonuçları tekrarlarız. Ne zaman ki bilinçsiz hareket ederiz, tesadüf sonuçların arasına düşeriz. Ama bir seçenek daha var!

Bilinmezliğe bilinirlik kattığımızda, enerji maddeye çöker yani atom gözlemlenirse çekirdeğindeki proton ve nötron maddeye çöker. Gözlenmezse enerjidir. O zaman ben belirsizlik içindeki bir durumda sonucu görebildiğim anda enerji bu sonuca doğru çöker. 

Sonucu hangi şekilde göreceğim ise bana kalmıştır. Kuşku, belirsizliği tekrar serbest bırakır. Olası sonuçları belirlemek ve tüm sonuçlar için rahat olmak da enerjiyi maddeye çökertip belirsizliği yok edecektir. 

Belirsizlik, sadece yeterince bilinç olmadığında mümkünse, belirsizlik içinde rahat olanlar, bir şekilde duruma yeterince hakimdir yani duruma bilinç getirmiştir.

Sonucu öngörmek bizi belirsizlikten çıkarsa da bir seçeneğimiz daha vardır. Tüm sonuçların benim hayrıma olacağına güvenebilmek.

Yani kendime o kadar çok güveniyorum ki “her şekilde ben bu durumu anın içinde yönetirim” diyorum. O zaman ne olur? Akışta hareket ederiz. 

Benim düşüncemden daha iyi bir sonucu ancak yüksek benliğim denen, beni ve bütünü aynı anda görebilen, evrensel bilinçle bağlantılı parçam başarabilir...

Sachet Umut Kaya