member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

16 Ağustos 2023

Bilgeliğe Bilgece Yaklaşmak

Bilgeliğe Bilgece Yaklaşmak

Bilgelik, bütünle uyumlu hareket etmektir çünkü bilgelikle hareket ederken bilgi kaynaktan gelir. Uyumlu ol! Bu uyum sadece kendi içselliğini daha iyi hissedebildiğinde gelir. Sessiz ol! Sessizlik sadece düşünmeyi gerektiğinde bırakabilmeyi bilenler tarafından yakalanır. Sürekli düşünmeyi bırak. Ve düşünmeyi bırakabilmenin tek yolu hissetmektir bu seni sessizleştirir ve iç sesini duymanı sağlar böylece bilge olursun. Daha çok sev. Her şeyi… çünkü hissetmen gereken asıl şey budur.

Sevmek için, sevgiyi hissetmelisin yani açık ve alıcı olmalısın ama senin yaraların var, kendini açamazsın çünkü kapadın. İncinmemek için kapadın. Işığın içeri girebileceği tek yer yaralarındır. Mağdur hissetmeyi bırak. Işığı kabul et. Seni sevgiye kapatan tüm duvarlarını yık. Bırak ışık içeri girsin. Duygusal bağımlılığını ve egonu fark et. Gözlem yap, insanları gözlemle daha derinden empati kur. Çünkü o zaman daha derinden görebilir ve kendinde dönüştürebilecek farkındalığa ulaşabilirsin.

Farkında mısın hepsi birbirine bağlı. Başladığımız noktaya geri döndük ama bu sefer daha bilinçli bir şekilde. Oluşturduğun şey artık bir sarmal ve seni yukarı taşıyacak. Çünkü artık daha bilinçli ve deneyimlisin. Çünkü alan açtın, bilgi ve ışığı içeri aldın. Hissettin, kabul ettin. Sorgulamayı bıraktın. Bu meditasyondur. Seni sessiz bırakır. Ve o sessizlikte sen bilgi olursun, ışık olursun, sevgi olursun. Hepsi senin içinde…

O zaman ne yapıyoruz.

-Fırsatlar her yerde onları görmeye niyet ediyoruz.

-Evrenin bize sunduğu fırsatları değerlendiriyoruz yani harekete geçmek için artık motivasyonun var çünkü bu sefer sonuç elde edeceğini biliyorsun. Onu duydun, gördün, hissettin ve biliyorsun.

-Not al, kayıt tut. Başarılarını büyük duygularla yaşa. Kendinle gurur duy. Yaşarken bunu hisset ki artık yeni gerçeğin olsun. Çünkü gerçeklik böyle yaratılır.

-Adım adım kendi gerçeğini yarat. Hayatımın tüm sorumluluğu bende de. Artık hoşuma gitmeyen tüm durumlarda mağdur hissetmeyi ve suçlamayı bırakıyorum.

-Kendi hayatımın yaratıcısı benim de. Tüm sorumluluk bana ait. Ve artık sorumluluk sahibi ol. Çünkü artık senin yerine sorumluluk alsın diye ilgi bekleyen bir çocuk değilsin.

-Kendi değerini artık buldun. Ben değerliyim de. Hisset. Daha çok sev.

-Unutma, yine bir döngüyü tamamladın ve sarmalda ilerledin. Artık daha bilinçlisin.

Elini kalbine koy. Avucun göğsünün üstünde baş ve işaret parmağın da boynuna değiyor olsun. Her nefes alışta elinin kalbine daha çok yaklaştığını hisset. Başını öne doğru indir ve çenen parmaklarına dokunsun. Kalbindeki enerjinin başına geçmesine izin ver. Yani  kalbin eline doğru yaklaşıyor ve yüzün eline dokunduğunda elindeki şefkati hissediyorsun. Güç ve sevgi birlikte şefkati oluşturur. Al o şefkati ve söyle ben şefkatliyim. Kendine olan bu şefkatin tüm yaralarını iyileştirecek. Sevgi ve güç düşüncendeyse duygusal kırgınlığın var olamaz.

-İşte sorumluluğunu aldın. Güç ve sevgi içinde. İhtiyacın olan başka hiçbir şey yok.

-Artık mutluluktan ağlayabilirsin çünkü çocuksu neşeni gölgeleyen şey ortadan kalktı.

-Hisset. Artık bir yetişkin oldun. Sorumluluk sahibi ve içindeki coşkuyu hissedebilen. İkisi aynı anda.

-Sen bir bilgesin çünkü bilgelikle hareket ediyorsun. Meditasyon seni kendin yapar.

-Yapmadıysa bırak zamanı gelmemiştir. Yaptıysa devam et, tekrarla ve büyüt. Şimdi tam zamanı.