member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

27 Temmuz 2023

Döngü Nedir? Döngülerden Nasıl Çıkarım?

Döngü Nedir? Döngülerden Nasıl Çıkarım?

Değiştirecek gücüm olmadığı için veya yeterli farkındalık üretemediğim için hayatımda tekrarlayan ve akışı deneyimlememi engelleyen davranış kalıplarıdır.

Tek çözüm artık hayatımızda tekrarlamasını istemediğimiz bu duruma dışarıdan bakabilen derin bir farkındalık getirebilmek ve döngünün asıl sebebi olan duygusal eksikliğimizi kendi içimizde dengelemektir.

Hiç kendimle baş başa kalamıyorsam ve sürekli hareket halindeysem veya içime kapanmış ve yaşadığım olumsuz deneyimler yüzünden sosyalleşmek istemiyorsam bunlar aslında duygusal sorunlarımdan bir kaçıştır.

Küçükken ilgi, sevgi, destek, kabul görme, onaylanma, bakım gibi duygusal ihtiyaçlarım karşılanmamışsa bu duygular bende karşılığını tam olarak bulamaz. Birisi bana ilgi, sevgi vs gösterdiğinde bu kasım güçlenmediği için alıp kabul edemeyebilirim.

Zaman içinde bu durum yaşadığım güçlü deneyimlerle geride kalmış olabilir ama hala alttan alta devam ediyor da olabilir. Bir çocuk birçok ihtiyacını kendi karşılayamaz yani dışa bağımlıdır ama ben artık bir yetişkinim. Küçükken hissettiğim sıkışmışlık hissini, yalnızlık hissini, içerlemeyi artık bırakabilirim çünkü artık gerçekliği değiştirme gücüne sahibim.

Şu anda duygusal özgürleşme yolculuğumu daha da güçlü başlatabilirim. İlk yapmam gereken hayatımdaki döngüleri fark etmektir. Gece geç bir saatte odaklanmak ve olayı daha derinden görebilmek için birkaç saat ayırmak ve yazıya dökmek.

İkinci yapmam gereken şey bu duyguyu tanımlamak yani bu duyguyu çocukken ne zaman hissederdimin cevabını bulmak. İlk duyguyu yakalamak, çaresiz hissettiğimiz ve kabullendiğimiz durum bugün beni ne şekilde etkiliyorun cevabını derinden görmek.

Eksik duygumu kendi içimde dengelemek ve birisi beni örneğin desteklediğinde veya ilgi gösterdiğinde bunu en derinden almak da sonraki adım. Yani gerçekliği değiştirmek için aksi yönde yeni deneyimleri güçlü duygularla yaşamak ve kaydetmek çok önemli.

Son adım da her şeyi en derinden görebilen ve algılayabilen sezgilerimize sahip çıkmak ve onları güçlendirecek pratikler yapmak yani o kası güçlendirmek. Çünkü bilinç altının derinliklerini ancak süper bilinç yani sezgilerim görebilir ve çözümü hissedebilir. Hem de net bir şekilde!

Ben hayatımın bütün sorumluluğunu almaya karar verdiğim anda, evren ve varoluşsal alan benim her an yanımdadır. Döngüler gittikçe, içimde hayatla uyum içinde akan bir bütünlük hissi yükselir. Her şey daha az çabayla hayatıma gelmeye ve yeni vizyonum belirmeye başlar. Derin nefesler al ve sonucu şimdi hisset!