member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

10 Temmuz 2023

Farkındalık Olmadan Zeka Olur Mu?

Farkındalık Olmadan Zeka Olur Mu?

Zeki birisi farkındalık geliştirmediği sürece şikayetçi ve stresli olacak, manipüle edilecek ve düşünceyi yönetebilenler tarafından kullanılacaktır.

Analitik düşüncelerini iyi kullanan, durum tespiti ve planlama yapabilen, çözüm üreten, kavrama yeteneği güçlü kişiye genel olarak zeki deriz. Aynı anda birçok işi basitçe yapıyorsa da pratik zekalı deriz.

Bu tanımlama kurumsal dünya için tercih sebebidir. Eğer ben küçüklüğümden itibaren iyi bir gözlemci olarak büyüdüysem, sadece düşünmeyip arka planı da algılayabildiysem, farkındalığım yüksektir.

Farkındalık geliştirmemiş birisi, kendi gerçeğini üretemez. Hala bir çocuk gibi diğerlerinin yönlendirmesine açıktır. İş yerinde de görev insanı olur. Özellikle gücü yıkıcı kullanarak yükselmiş disiplinli üstlerinin baskıcı yönetimine maruz kalır. Şikayetçi ve stresli bir yapıya bürünür.

İyi gözlem yapan kişinin farkındalığı gelişir ve algısı genişler. Sezgisel düşünce yani duygusal zekayı da iyi kullanır. İnsanların alt enerjilerini algılayabilir ve yönetebilir. 

Zaman hatırlama ve hızlı ilerleme zamanı. 

Bu dönem farkındalık geliştirmek de çok önemli. Farkındalığımızı; keyifli yöntemlerle, bilimsel gerçeklerle, yoğun deneyimle hazırlanmış teknikleri düzenli uygulayarak kolayca geliştirebiliriz.

 

Sachet Umut Kaya