member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

04 Eylül 2023

HAYATIN SUNDUĞU GÜZELLİKLERİ ALMAK

HAYATIN SUNDUĞU GÜZELLİKLERİ ALMAK

Hayatın bize sunduğu tüm güzelliği alabilmek ve sahip olduklarımızı paylaşabilmek ilerlemenin ve genişlemenin anahtarıdır.

Almak için açık ve alıcı olmak gerekir, bilinç altında kendini değerli hissetmen ve hak ettiğini kabul etmen gerekir. Bu bir talep değildir, olması gerekendir.

Almak için talep ettiğinde ise talep ettiğin ve sen iki ayrı kişidir ve bu durumda bir direnç oluşur. Ben’e yarattığın direnç sen kavramını oluşturur. Ayrılık doğar ve talep sonucu gelen şey seni gerçekten mutlu etmez geçici bir haz doğurur. Bu durum beraberinde hüzün getirir.

Hiçbir talebin olmadığında ayrılık yaratmazsın. Açık olursun ve kalpten paylaşımlarla ben sen ayrımının olmadığı bir şekilde alırsın. Ve hiçbir beklenti olmadan sadece paylaşırsın.

Paylaşmak, gerçekten sana ait olan bir şeyi sevgiyle vermek ve aktarmaktır. Karşılığı sana fazlasıyla gelir çünkü artık bütünüyle görülüyor ve destekleniyorsundur. Bu şekilde alıp verdiğinde bir enerji döngüsü yaratılır.

Bu yaşamaktır, beklentisizce hayatın içinde hayatın getirdiklerine açık olarak, ondan gelen her şeyi kabul ederek alan, yaşadığı tüm olaylardan ders çıkaran ve bunu harika bir deneyim olarak kabul eden. Gören ve hayatı tekrarlamayan, ilerleyen biri olursun.