member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

02 Ağustos 2023

Meditasyonda Neyi Amaçlıyoruz?

Meditasyonda Neyi Amaçlıyoruz?

Meditasyon, dağınık haldeki düşüncelerini yani yüksek dış odaklılığını fark etmek ve düşünceleri tek bir nokta üzerinde yoğunlaştırarak dış odaklılığı azaltmaktır.

Meditatif alan, iç odaklı, kendini derinden görebilen ve algılayabilen bir noktaya ulaştığın yerdir. Kendini derinden gördüğünde aslında göründüğünden çok daha fazlası olduğunu ve içindeki o sınırsız kaynağı algılayabilirsin.

Bunun için dış odaklılık kontrol edilmek zorundadır. Sen tek bir şeye odaklandığında dış odaklılık azalır, beyin dalgaları frekansı düşer, algı açılır odaklandığın şeyi çok daha derinden algılamaya başlarsın.

Aynı anda çok fazla şey odağındaysa derinlik kaybolur. Odağın tek bir yerdeyse ve sen daha derinden görerek ve hissederek algını burada bütünüyle açıyorsan algı giderek derinleşir. Bu derinleşen algı senin odağında tuttuğun o son düşünceyi de sessizleştirir ve daha derin bir sessiz alana çekilirsin.

Bu alan gerçek özünü, tanrısallığı, kaynağı, ortak bilinç alanını algılayabileceğin bir alandır. Bu alana girebilmek için aslında senin kendini tanımladığın şeylerle sınırlı olmadığını idrak etmen gerekir.

Ruhsal parçanı daha derinden algılayabilmen için kendini bedeninden duygularından ve düşüncelerinden ayırman gerekir. Çünkü onlar seni daha dar bir algıda tutar.

Sen aslında seni sınırlayan şeyleri bıraktığında bunların hepsini gözlemleyebilen en derindeki farkındalık olduğunu yani kaynakla bağlantılı olan ruhsallığını daha derinden idrak edersin.

Bu ancak sezgilerin bütünüyle açık olduğu derin bir algıya yükseldiğinde fark edilir. Bu derece yüksek bir algı düşüncelerin aktifken gerçekleşemez. Böyle bir algıya ulaşabilmen için kullanabileceğin dört farklı yeteneğin vardır. Bu dört yetenek daha derin bir algı için geliştirilmelidir.

Bunlar duru görü, duru işiti, duru hissediş ve duru biliştir. Sen ne kadar kolay tek bir şeye odaklanıp orada algını bütünüyle açarsan yani bu yeteneklerini güçlendirirsen düşünce merkezi o kadar hızlı sessizleşir. Meditasyon bununla ilgilidir. Düşüncelerini tek bir şeyin üzerine odaklarsın ve orada bu yeteneklerini de kullanarak derinleşirsin.

Bu odaklanma anı yüksek bir enerji içermelidir çünkü düşük bir enerji yani beden frekansı seni ağırlaştırır ve alana girme kabiliyetini azaltır. O yüzden enerjinin yüksek olması gerekir ve odaklanacak en güçlü şey koşulsuz sevgidir.

Koşulsuz sevgi kalp frekansını aktifleştirir. Güçlü bir kalp frekansı derin algı için çok önemlidir. Sana koşulsuz sevgiyi hissettiren her neyse, seni coşkuyla dolduran keyif aldığın her neyse odağını bunda tut. Yüksek bir enerjiyle tek bir şey üzerine odaklanmaya devam et. Böylece algın giderek odaklandığın şey üzerinde derinleşir. Bu bir kası güçlendirmek gibidir. Pratik ettikçe güçlenir ve sen giderek daha derin bir algıya daha da kolaylıkla ulaşırsın.

Meditasyon senin bu dünyaya geliş amacını gerçekleştirmenin yoludur. Seni adım adım güçlendirir, derinleştirir, yüksek bir bilinç, enerji ve farkındalığa çıkartır. Sınırsızlığı tatmanı sağlar. Bu dünya hayatına gerektiğinden fazla önem vermemeni, duygusal durumları yönetebilmeni, kendi sorumluluğunu almanı ve yaşam amacına doğru ilerlemeni destekler. Çünkü bir sefer o güzel tadı aldığında asla durmayacaksındır.