member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

12 Ocak 2024

Nefesin Depresyon Üzerindeki Etkileri

Nefesin Depresyon Üzerindeki Etkileri

Depresyon, en derinde insanlara zarar vermiş olmandan ve onlardan kaçmak istemenden kaynaklanır. Vicdanın rahat olmadan, ruhunu özgür bırakamazsın. 

Nefes yükleri alan ve özgürlüğe açılan kapıdır. 

Bu hayat okulunda hata yapmaktan korkmamak gerekir. Biz hata yaparak öğrenir ve ilerleriz. Bununla birlikte kendi doğamıza uygun olmayan davranışlar sergilediğimiz dönemler yaşarız ve bu dönemlerin vicdani muhakemesini yapamamak bizi belirli döngülerin içine hapseder. 

Olumsuz davranışlarımızın hep bir sebebi vardır. Bize de kötü davranılmıştır. İçimizde öfke ve yara vardır, biz de zarar vermekten çekinmeyiz. Yakınlarımıza acı ve ızdırap yaşatırız. Bunu hak ettiklerini düşünürüz ama vicdanımız bunun doğru olmadığını bilir ve acı çeker. 

Bu yükler bilinçaltında birikir. Bilinçaltı hem beyinde hem de bedende tüm hücrelerin içindedir. Bu kayıtlardan özgürleşmek için bedenimizi tertemiz tutmamız, tüm yükleri atmamız ve onu sevgiyle yıkamamız gerekir. Bu bir bilinçli farkındalık yolculuğudur. 

Nefes burada yüksek bir frekans yaratarak bedendeki sıkışmış enerjiyi dışarı atabilen yegane araçtır. Biz geçmiş yaptıklarımızdan dolayı vicdanen kendimizi iyiliğe ve alıcılığa kapatırız.

Tüm bedeni enerjetik olarak nefesimizin ve yaşam enerjimizin gücüyle özgür bırakabiliriz. Ve ancak bundan sonra o coşku dolu, sınırsız, varoluşsal alanı daha derinden ve sürekli hissedebiliriz. Kendi sorumluluğunu alarak ve niyetine uygun olarak onun için gelen fırsatları kullanarak süreci başlatırız.