member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

18 Ağustos 2023

Rüyalardan Nasıl Beslenebilirim?

Rüyalardan Nasıl Beslenebilirim?

Rüyalarım beni dengeler, bana birçok mesaj verir ve hayatıma yön vermemi sağlar. Yeter ki farkındalık katayım.

Rüyalar, uykumuzun ve hayatımızın önemli bir kısmıdır. Dolayısı ile rüyaların da farkında olmaya başlamak ve hatta yönetebilmek çok kıymetlidir.

Rüya görme sebebimiz öncelikle, duygu durumumuzun dengelenmesi içindir. Tüm gün eşime, iş arkadaşıma veya patronuma öfkelendiysem ama ifade edemeyip içime attıysam, gece uyurken çok farklı bir konuda da olsa, öfkelendiğim, kızıp bağırdığım rüyalar görürüm.

Aynı şekilde ifade edilmemiş cinsellik, içerleme, yargılama duyguları içindeysem, rüyamda bu duygularımın dengelenmesi ve ifade edilmesi beni rahatlatır.

Diğer gördüğüm bir rüya da yoğun düşüncelerle uykuya daldığımda oluşanlardır. Bu yoğun düşünceler ve bende yarattığı duygu sanki yarım kalmış gibi, bilinçaltım uyurken de bu konuyu devam ettirir.

Örneğin, yatmadan önceye kadar yoğun ders çalıştıysam, rüyamda da problem çözerim ya da problemleri bir türlü çözemem. Bazen de bu problem hayatımın içindedir ve çözülemediği için rüyaya yansır.

Aklımda bana sıkışmış hissettiren bir konu varsa, rüyamda da kendimi sıkışmış durumlar içinde bulurum. Ve maalesef bu günlük hayata bir kısır döngü oluşturur.

Bir de vizyon şeklinde gelen ve mesaj içeren rüyalar vardır. Bunlar çok renkli, full HD görüntüde gibi yani berraktır. Beynimizin ön lobunda holografik görüntülerle üretilir yani yaratım gücü yüksek, evrensel bağlantımız ile çektiğimiz ya da bize gösterilen rüyalardır. Çok kıymetlidir ve değeri bilinmelidir.

Hayatın içinde farkındalık geliştirmek, rüyalarımızın da farkında olmaya başlamamızı sağlar. Hayata bakışımızda ve içsel yolculuğumuzda bizi destekler. Yani tüm bu rüyaları etkileyebilir ve kontrol edebiliriz.

Eğer bir rüyanın içinde yarı bilinçli bir şekilde vâr olabilirsem ki bu bazen olur, hedefim rüyanın gidişatını istediğim yönde değiştirmek olmalıdır. Uyumadan önce yapacağım bazı meditasyonlar bunu destekler.

Uyansam bir rüyanın içine, hafiflesem ve yükselsem süzülmeye başlasam, coşku dört bir yanımı sarsa, yaşadığımı hissetsem doya doya, tüm günüm nasıl da yüksek bir enerji ile coşkulu ve harika geçerdi...