member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

05 Ocak 2024

Transformal Nefes Koçluğu ve Koçluk Eğitim Süreci

Transformal Nefes Koçluğu ve Koçluk Eğitim Süreci

Transformal Nefes Vakfı, nefesin gücünü keşfetmek ve başkalarına rehberlik etmek isteyenler için kapsamlı bir eğitim sunar. Transformal Nefes Koçu olmak isteyen herkes için, temel bir adım olarak Seminer Level 1-2-3 önerilir. Bu seminer, katılımcının kendi nefesini açmasını ve anlamasını hedefler. Bu nedenle, koçluk yapabilmek için bu seminer zorunludur. 

Seminer, katılımcılara kendi kendilerine nefes seansları yapmayı öğretirken duygu beden haritasının derinliklerine inmeyi sağlar. Doğum travmaları için özel havuz seansları da bu sürecin bir parçasıdır. 

Eğitimin bir sonraki aşaması, Level 4a ve 4b'den oluşur. 4a, teorik bilgi ile başlar ve katılımcılar birbirleriyle eşleşerek seanslar yaparak pratiğe dökerler. 4b'de ise boğaz seansları, çocuklara ve hamilelere yönelik seanslar gibi özel modüller ve yaşam koçluğu eğitimi yer alır. 

Eğitim süreci, 5.5 günlük seminerle başlar. Ardından 4a ve 4b modülleri birer hafta sürer. 4a'yı tamamlayanlar stajer koç olarak seans yapmaya başlayabilirler. 

Staj dönemi boyunca, 50 seans yapmak gereklidir. Bu seanslar içinde, en az 5 tanesi bir kişiye, diğer 5 tanesi ise farklı bir kişiye yönelik vaka çalışmalarını içermelidir. Bu çalışmalarla bir insanın nefesinin nasıl yönlendirileceği deneyimlenir ve raporlanır. Staj döneminin tamamlanması için 2 seminerde veya 1 seminer 3 NYK’da( 2,5 günlük nefesini yeniden kazan programı) koçluk yapılması gerekmektedir.

Son aşamada, ilk yardım eğitimi alınması gerekir. Bu eğitimi tamamlayan stajer koçlar, mentorlarına belirli belgeleri sunar ve sertifika başvurusu yapılır. 

Eğitimler ve vaka çalışmalarının tamamlanmasının ardından sertifikalı koç olma süreci tamamlanır. Bu süreç genellikle 1-1.5 sene sürebilir. 4a eğitimini tamamlayanlar transformationalbreath.com sitesinde stajer koç olarak kaydedilir. 

Bu eğitimlerin ve pratiğin ardından, nefes koçluğu alanında sertifikalı olarak çalışmaya hak kazanılır.