member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

07 Mayıs 2023

Yaşamın Sırrı: Bilinç & Enerji Döngüsü

Yaşamın Sırrı: Bilinç & Enerji Döngüsü

Kadın ve erkek arasındaki döngüleri anlamak, kimin nerede kime nasıl alan açacağını bilmek, birlikte yükselmenin ve varoluşsal alana çıkmanın anahtarıdır!

Yapılması gereken ilk şey aradaki uyumu nasıl arttıracağını anlamaktır. Birlikte uyumlu bir frekansta doğru pratiklerle, bilinç ve enerjinin yasalarını bilerek ilerlemek çok özel bir yolculuktur.

Yaşam enerjisi, vücutta enerji meridyenleri boyunca akar ve bedenin her yerine yayılır. Bu meridyenlerin bedende kesiştiği 21 adet ana enerji merkezi vardır ve bunlara 7 temel çakra deriz.

7 çakrada enerjinin güçlü akması ve yükselmesi bu yaşam döngümüzde ilerlememizin ve bu dünyayı aşma yolculuğumuzun temelidir. Kadın ve erkek doğası ve yaratılışı gereği farklı çakralarda daha güçlüdür. Dolayısı ile ışığa ve birlik bilincine ulaşma yolculuğunda birbirlerini enerji olarak desteklemeli ve alan açmalıdır.

Erkek 1. Çakra fiziksel bedende güçlü yaratılmıştır. Aynı zamanda bu dünyada köklü ve bu dünyaya ait hissetmesi içgüdüsel olarak daha güçlüdür. Ve bu çakrada kadını da beslemelidir. Kadın bu güven hissini erkekten almalı ve sonrasında onun köklerine bağlı yaşamamalı bu açıklıkta kendi köklerini oluşturmalıdır.

Aksi halde kadın yalnızlık ve ayrılık korkusu tetiklendiğinde kendini bu dünyaya bağlayan şeyleri kaybedecek ve ölecekmiş gibi hisseder. Ancak köklü hisseden ve bu dünyaya bağlı bir kadın duygusal olarak daha rahat ve daha dengeli olabilir ve olmalıdır çünkü kadın duygudur.

Kadın 2. Çakra duygusal bedende güçlüdür, özellikle köklüyse ve duygusal olarak kapalı olmaya meyilli olan erkeğe bu noktada alan açmalıdır. Erkek kadının varlığında duygusal olarak hissetmeye ve genişlemeye başlar. Bu erkeğin mental olarak sözde değil özde güçlü olabilmesinin ön şartıdır.

Erkek 3. Çakrada mental olarak güçlü yaratılmıştır. Aslında bunun sebebi duygusal yoğunluğunun kadın kadar yüksek olmaması ve duyguların yönetilemediğinde düşünce berraklığını bozmasıdır. İlk 2 çakrada güçlü erkek kendini yaşamdan sakınmadığı ve yeni bilgilerle kendini beslediği, adeta dolu birisi olduğu sürece etki alanını ve karizmasını da genişletir.

Konu erkeğin yeri geldiğinde kadına karar verme noktasında alan açması gerekliliğidir çünkü karizması kadının yaşam enerjisi sayesinde güçlüdür. Kadın baskı hissetmeden özgürce karar alabildiği noktada duygusal alanın üzerine çıkar ve daha mantıklı, güçlü ve kararlı ilerleyebilir.

Kadın 4. Çakrada sevgide güçlüdür. Kadın sevgidir ve bu sevginin özgürce akabilmesi için fiziksel, duygusal ve mental olarak güçlü olması gerekir. Böyle bir kadın sevdikçe daha da büyür ve etki alanın genişler. Anne olmak normalde kadına çok şey katabilir ama günümüzde annelik bazen zorluklar da getirebilmektedir.

Kadın, erkeği sevgisiyle beslemelidir. Eğer erkeğin sevgisini büyütmesine yardım ederse erkek kendi gerçeğini çok daha güçlü bir şekilde ifade edebilecektir. Yeterince sevilmeyen, sevmeyi bilmeyen bir erkek yaratıcı ifadesini en yüksek şekilde ortaya koyamaz.

Erkek 5. Çakrada kendi gerçeğini yaşamak ve ifade etmede güçlü yaratılmıştır. Erkek sevildiğinde zaten güçlü olan yaratıcı ifadesi bütünüyle serbest kalır. Aynı şekilde sevgisiyle erkeği büyüten bir kadın merkezine erkeği değil kendini koyarsa ve erkek de ona alan açarsa yani onu baskılamaz ve küçük görmezse kadının da kendi yaratıcı enerjisini özgürce ifade edebilmesi mümkün olur.

Burada önemli olan konu artık bu seviyede güçlü bir uyuma ihtiyaç olmasıdır. Erkek kadına, kadın da erkeğe hayran değilse zaten artık yükselmeye devam edilmesi mümkün değildir. Dikkat edilmesi gereken şey de iki tarafın da bu hayranlık içinde merkeze diğer kişiyi koymaması gerekmesidir.

Önceliğim her zaman kendimde olmalıdır. Benim yükselmem zaten alan açtığımda onun da yükselmesidir. Partnerim kendini çok iyi ifade edecek bir iş ve fırsatlara sahipse onu buraya getiren aynı zamanda benimdir ve benim de silkinip sorumluluk alıp kendi gerçeğimi ortaya koymam gerekir. Onun gerçeğini yaşayarak ilerleyemem.

Aksi halde partnerim beni taşıyor olur. Birbirimizi beslemeye devam ediyoruzdur bir noktada her şey güzeldir ama yükselmemiz durmuştur. Eğer uyum eksikse, bir taraf geride kalmışsa veya bir taraf önceliğini yitirmişse ayrılık kaçınılmazdır.

Buradan sonrası daha derin bir yolculuktur. Bu dünyada kendimi güçlü bir şekilde ifade edebildiysem yaşam amacım ve bu dünyaya neden geldiğim belirmeye başlamıştır. Artık gerçekten beni mutlu eden şeyleri bulmuşumdur ve peşinden gidiyorumdur. İlerlememin önündeki bütün engelleri artık tek tek görebiliyor ve geride bırakıyorumdur.

Paylaşmak beni sezgisel olarak giderek güçlendirmeye başlar. Bu dünyada korkularım neredeyse yok denecek kadar azalmıştır. Benden daha büyük bir şeyin varlığı beni sarmıştır ve zaten ben oyumdur. Bu yüzden yaşama güvenirim ve olanın benim o an için yapabileceğimin en iyisi olduğunu bildiğim için hayatı akışta yaşabilirim.

Sezgisel alanda derinleşmek sürekli gözlem yapılması gereken bir yolculuktur. Aksi halde bu derinlikte gelen bilgiyi yere indiremem ve hayata geçiremem. Bu dünya ve evren ayrılmaya başlar. Bu noktada en büyük destekçim genellikle benim için doğru bir partner olur. Birlikte yoğun bir gözlem ve farkındalıkta kalmak, benim kendimde tam olarak göremediğimi onun görerek bana doğru şekilde iletmesi bizim yükselişimizin devamı demektir.

Kadın 6. Çakrada sezgisel olarak güçlüdür. O genişliktir ve sıçrama için alan açar.

Yüksek bir uyum içinde, kadın ve erkek sessizleşebilir ve güçlü bir sezgisel alana birlikte girebilir. Konu daha fazlasının olacağını öngörmeleri ve birlikte varoluşsal alana sıçrama potansiyelleridir.

Derin meditasyonda yani doğanın içinde kendini bütün hissettiğinde, doğanın veya özel bir müziğin tüm notalarını aynı anda duyduğunda, kendini bütünüyle gözleme verdiğinde, sessizlik giderek büyür.

O an hiçbir düşünce yoktur, anın güzelliği her yeri kaplamıştır. Yorum yapmaya gerek yoktur, olan biten her şeyin keyfini çıkartıyorsundur. Tam da bu yer sezgisel olarak çok güçlü olduğun bir alandır.

Burada genişlemeye devam edebilirsin. Her yer renklenmeye ve ışıklanmaya başlar. Algın çok derindir. O ortamdaki diğer kişileri veya partnerini de çok iyi hissediyorsundur. Buranın güzelliğinde kaybolabilirsin. Bu 6. çakradaki genişlemeyi dikey bir sıçrama ile 7. çakraya yükseltmek kolay değildir.

Anlayabildiğim kadarıyla bunun daha kolay ve uyumlu yolu;

kadının o derin sessizlikteki varlığı da dahil, olan biten her şeyi daha da derinden gözlemlemeye ve algılamaya çalışan erkek ve sıçramanın olacağını bütünüyle öngörebilen adeta hazırız hadi diyebilen bir kadınla birlikte daha da yükselebileceklerini idrak ettikleri anda varoluşsal alana bir sıçrama yapabilirler.

O alan tüm cevapların olduğu yoğun bir birlik alanıdır. Bu alanda ne kadar uzun kalıp ne kadar derine gidebilirsek o kadar geniş bir farkındalığı bu dünyaya geri getiririz. Bir daha ne zaman o alana çıkabileceğimiz belirsizdir.

Akışa bırakmak, zorlamamak ve doğru zamanda tekrar olacağını bilerek hayatımızı bilinçli farkındalıkla ve bu 7 çakra yolculuğunda tüm çakralardaki konuları tek tek aşarak devam etmemiz gerekir. Çünkü çok büyük bir hediye orada bizi beklemektedir.

Bilgi, sen deneyimleyene kadar güçlü bir potansiyel oluşturur. Doğru bilgi ile yaşanan deneyim, seni yeni bir gerçekliğe taşır.

Sachet Umut Kaya