Rüyaların Önemi
Rüya görmemizin farklı sebepleri vardır.
Öncelikle duygusal olarak dengeye gelmek için rüya görürüz. Tüm gün işyerinde birilerine öfkelenmiş ama gösteremeyip içine attıysan, rüyanda bambaşka bir şekilde de olsa sürekli birilerine bağırıp çağırarak duygu durumunu dengelersin.
Uykunun en derin evresi REM uykusudur. Beyin dalgaları delta seviyesine düşer. Düşünceler iyice sessizleşir. Bu bölüm ruhumuzun adeta yuvaya gittiği ve enerji olarak beslendiği bir bülümdür. Beden de otonom sinir sisteminin kontrolüne girer ve iyi bir dinlenme bu bölüm kaliteli olduğunda mümkün olur. Meditatif bir şekilde uykuya dalmak bu süreyi uzatır.
Bir de bize belirli mesajlar ileten vizyoner rüyalar vardır. Yüksek benliğimiz veya rehberlik alanından bize gönderilen bilgileri alırız. Bu rüyalar çok renkli ve berrak bir görüntüdedir ve bize mesaj taşır, bu mesajları almak ve yaşantımıza aktarmak bilgeliktir. Bu rüyaları genellikle kısmen algılarız ve uykumuz daha anlamsız görsellerin geldiği bir evreyle devam eder.
Bu anlamsız rüyaların olduğu evre yönetileceğimiz bir evredir. Genelde sabaha doğru oluşur. Bu evrede inişleri çıkışa, sıkışan bir durumu özgürlüğe, korkuyu cesarete, yorgunluğu canlılığa çevirebildiğim zamanlar olmuştur. Ayrıca kendimi akışa bırakmam ve uçtuğumu görmem de mümkün olur ve bana çok iyi hissettirir.
Bu evre bilinçaltının gerçeklik olarak kabul ettiği bir evredir. Biz bu noktada bilinçli kalarak, sürekli olumsuz bir şekilde dönen rüyanın gidişine müdahale edebiliriz. Bilinçli kalarak rüyayı olumluya çevirebildiğimizde hayatın içindeki sürekli tekrarlayan olumsuz durumları da artık çok daha seyrek yaşıyor oluruz.
Sachet Umut Kaya