member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

DUYULAR ARASI İNZİVA - İLERİ SEVİYE FARKINDALIK KAMPI

DUYULAR ARASI İNZİVA - İLERİ SEVİYE FARKINDALIK KAMPI


Her gün bir duyumuzu devre dışı bırakarak, duyusal algımızda açılan alanın desteğiyle, bedenimizde yükselen enerjiye ve dönüşüme tanıklık edeceğimiz muazzam bir yolculuk.

Hepimiz çevremizi anlamak ve etkileşimde bulunmak için duyu organlarımızı kullanırız. Gözlerimizle görür, kulaklarımızla duyar, burnumuzla kokuları algılarız. Tat alma duyusuyla lezzetleri deneyimler, dokunma duyusuyla çevremizi hissederiz. Bu beş duyu, dünyayı keşfetmemize, öğrenmemize ve yaşamın tadını çıkarmamıza olanak sağlar.

Yaşam enerjimiz duyusal algımız doğrultusuyla boyut kazanır ve somut olarak varlık gösterir. Duyularımızdan herhangi birisini devre dışı bıraktığımızda ise, bu enerji diğer duyulara daha yoğun bir şekilde akmaya başlar ve algıda derinleşme meydana gelir. Enerjinin gerçek dönüşümü de bu noktada ortaya çıkar. 

Görme duyusu, belki de en belirgin ve yaygın olarak kullanılan duyu organımızdır. Renkleri, şekilleri, hareketleri ve uzaklıkları algılamamızı sağlar. Gözlerimiz, dünyanın güzelliklerini ve detaylarını keşfetmemize olanak tanır. Bulunduğumuz ve kapladığımız alanı algılayan tek organımız gözlerimiz değildir. Bedenimizde eklem bölgelerinde bulunan reseptörler sayesinde de uzayda kapladığımız alanı algılayabilir ve kendimizi ona göre konumlayabiliriz. Enerjimizin %80 i gözler aracılığıyla akar. Görme duyumuzu devre dışı bıraktığımızda ise, bu enerji içeride dönmeye başlar ve diğer duyuları daha yoğun bir şekilde uyarır. İç görümüz ve üçüncü göz merkezimiz de aktifleşir. Bu sayede bedenimizle ve kalbimizle daha derinden görmeye başlarız.

İkinci olarak, işitme duyusu önemli bir role sahiptir. Kulaklarımız sayesinde çevremizdeki sesleri duyarız. Müzik, konuşma, doğanın sesleri ve daha fazlası, işitme duyusu aracılığıyla bize ulaşır. Bu duyu, iletişim kurmamızı ve dünyanın ritmine uyum sağlamamızı sağlar. Ses, çoğu öğretilerde maddeden manaya açılan kapı olarak nitelendirilir. Kendi sesimiz de kendi özümüzdeki manayı bulma yolunda bize rehberlik eden en güçlü araçlardan biridir. Bizler konuşarak anlaşır ve birbirimizle bağ kurarız. Bunun sebebi her konuştuğumuzda dilimizin üst damağımıza çarpması ve bu sayede timüs bezlerimizin uyarılmasıdır. Bu yolla konuşarak birbirimizi algılayıp bağ kurabiliriz. Kendi sesimizi duymayı bırakıp, kendimizi konuşmadan da ifade etmeye başladığımızda ise, iç sesimiz daha berrak bir şekilde duyulur hale gelir ve birbirimizle kurduğumuz bağ da daha özden öze bir iletişimle gerçekleşir.

Tat alma duyusu, yediğimiz yiyeceklerin tadını değerlendirmemize ve keyif almamıza yardımcı olur. Tat alma duyusu, farklı lezzetleri tanımlamamızı sağlayarak, yemek kültürünü zenginleştirir ve yaşamımıza renk katar. Hücresel bazda enerji ihtiyacımız temel olarak besin ve oksijenden karşılanmaktadır. Hücre bu iki temel yakıtın %25 ini besinlerden, %75’ini ise oksijenden karşılayarak enerji açığa çıkarır. Ayrıca beden bu besinleri sindirebilmek için de çok ciddi enerji harcar. Oruç birçok öğretide beden enerjisini dengelemek ve yükseltmek için kullanılan önemli bir pratiktir. Tat alma duyumuzu devre dışı bırakarak hem bedenimizin kendi doğal enerjisini ortaya koymasına yer açılır hem de muhteşem bir nefs gözlemiyle ihtiyaçlarımıza ve arzularımıza daha derinden bakma imkanı buluruz.

Duyularımız, dünyayı algılamamızı ve deneyimlememizi sağlayan önemli araçlardır. Bu duyuları daha derinden & doğru bir şekilde kullanarak, çevremizle, yaşamla ve evrenle daha derin bir bağlantı kurabilir ve yaşamın güzelliklerini daha fazla fark edebiliriz. Varoluşun desteğini daha derinden algıladığımızda yaşamda uyum kendiliğinden görünür hale gelir. Akış halinin aslında hep bizimle olduğunu belirgin olarak görürüz.

Sen de yaşamı ve evreni daha derinden algılamak & kendi sınırlarının ötesindeki seni keşfetmek istiyorsan, bu muazzam yolculuğa bekliyoruz!