member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

sss

Sıkça Sorulan Sorular

Tüm sorularınıza cevap vermesi amacıyla bu bölümden en çok sorulan sorulara vermiş olduğumuz cevapları derledik.

Meditasyon anın içinde olan biten herşeye bütünüyle tanıklık etme halidir. Seyretmek meditasyondur. Seyrettiğiniz şeyin ilgisi yoktur. Ağaçları seyredebilirsiniz, nehri seyredebilirsiniz, bulutları seyredebilirsiniz, etrafta oynayan çocukları seyredebilirsiniz. Seyretmek meditasyondur, seyrettiğiniz şey amaç değildir, özne amaç değildir. Gözlemin niteliği, farkındalığın ve uyanık olmanın niteliği; işte bunlar meditasyondur.

Transformal Nefes®, kendi kendini iyileştirici ve dönüşümsel bir süreçtir. Baskılanmış duyguların bütünlenmesine ve bilinçaltının daimi temizliğine yol açangüçlü bir kendi kendini iyileştirme sürecidir. Doğuştan gelen sevincimizin bütünlüğümüze nüfuz etmesine neden olan kalıcı bir rahatlama tekniğidir. 

Jiva, Sanskrit lisanında bireysel ruh demektir. Mukti özgürlüğüne kavuşmuş anlamında kullanılmaktadır. Jivamukti ise yaşarken özgürleşmektir. Aydınlanmaya giden yolda tüm canlıları merhametle kucaklar ve beş prensibi temel alır. Bunlar, Ahimsa (şiddetsizlik), nada (müzik), dhyana (meditasyon), bhakti (sadakat; hareketlerimizin arkasındaki amaç), shastra (kutsal sanskrit sutra ve yazıları). Jivamukti yoga, Ashtanga yogadan esinlenilmiş yoğun hatha pratiği içerir. Hayvan hakları, vegan yaşam şekli ve çevrecilik desteklenir.

Sri Dharma Mittra’nın kurduğu Dharma Yoga stilinin kökleri, Patanjali'nin tanımladığı sekiz basamaklı Ashtanga Yoga’ya (Klasik dönem) ve hatha-raja yogaya (Modern dönem) dayanır. Ashtanga Yoga’nın ilk iki basamağı olan yamalar ve niyamalar (bireysel ve toplumsal ahlaki kuralları) bu öğretinin temelini oluşturur; bu yüzden de merhamet ve sevgi Dharma Yoga'da esastır. Öğrencilerine “benlik” ve “farkındalık” yolculuklarında yol göstermek, Sri Dharma’nın tutkusu olmuştur. Dharma Yoga, temelinde 9 yoga öğretisini barındırır: Hatha, Raja, Karma, Kriya, Bhakti, Japa, Laya, Jnana ve Ashtanga. Birçok seviyeye uygun olan Dharma Yoga, zaman geçtikçe öğrencilerini daha derin bir ruhsal yolculuğa götürür; sağlıklı bir beden, açık bir zihin ve merhametli bir kalp üzerine yoğunlaşır.

 

Dharma Yoga'nın sunduğu fiziksel uygulamalar bedeni kuvvetlendirir, zihni sakinleştirir; beden ve zihin seviyesinde esneklik, güç ve denge kazandırır. Sükunet içerisinde bir çalışma ve nefes yönlendirmeleriyle, kalp ritmi düzene girer ve sinir sistemi gerginlikten arınır. Kişinin sağlığına destek niteliğinde olan bu çalışmalar, uzun ve huzurlu bir hayatı beraberinde getirir. Beraberinde üzerinde tefekkür edilen kadim yoga öğretileri, kişiyi dengeli bir hayat sürmesi için destekler; en temel ahlâkî ve sağlıklı hayat kurallarının faydalarını kişi kısa sürede görmeye başlar ve bunları hayatının her alanında uygulayabilir hale gelir.